MOHU tájékoztató és formanyomtatványok

Hivatali

Publikálva: 2024. szeptember 13.

Tisztelt Önkormányzat!

 

A MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt 2024. II. negyedévi számlájának megküldése során jelezte a lakosság részére, hogy 2024.09.01-től új Általános Szerződéses Feltétel (ÁSZF) lépett hatályba, mely az alábbi címről tölthető le teljes terjedelemben:

https://mohu.hu/file/documents/0/0500/aszf_kozszolgaltatasi_resztevekenyseg_hatalyos_2024_szeptember_1_tol.pdf

 

Az ÁSZF bizonyos részeit külön is kiemelnénk Önöket, így a választható edényzet méretet,

  • bármely lakos választhatja a 80 literes edényzetet, és az azután történő díjfizetést, amennyiben az edényzet megvásárlásáról szóló számlát, hitelt érdemlő dokumentumot benyújtja.
  • a 60 literes edényzetet pedig az egy fős háztartások jogosultak használni. Természetesen az edényzet megvásárlásáról szóló bizonylatot, és az egy fős háztartásra vonatkozó igazolást szükséges benyújtani.

Segítségképpen a jelenleg aktuális formanyomtatványokat csatoljuk.

 

További változás, hogy a lakóingatlanra az alábbi feltételekkel kérhető szüneteltetés, a korábban alkalmazott mentesség ezáltal 2024.08.31-val megszűnt. A szüneteltetés feltételeit a csatolt formanyomtatvány tartalmazza, de egy-két pontot külön is kiemelnénk:

Az ingatlanhasználó a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás és a díjfizetés szüneteltetésére jogosult, ha:

·         az ingatlant 60 napot meghaladó időszakban nem lakja,

·         szüneteltetés a szüneteltetni kívánt kezdő időpontja előtt legalább 30 nappal megelőzően kezdeményezhető,

·         a szüneteltetés leghosszabb időtartama maximum 12 hónap, azonban a szüneteltetés iránti kérelem formanyomtatványon keresztül ismételten benyújtható

·         év közbeni kérelem esetén a tárgyév december 31-ig napjáig szüneteltethető a szolgáltatás

·         az Ügyfél köteles az ingatlan használaton kívüliségét a szüneteltetési időszak lejártát követő 30 napon belül az ingatlanon elhelyezett víz vagy villamos energia közmű tekintetében kiadott, nulla fogyasztást mutató számla vagy az adott szolgáltató által kiállított, nulla fogyasztást igazoló más dokumentum bemutatásával igazolni.

 

Sajnos egy kevésbé pozitív változás, hogy az új ügyfelek csak személyesen intézhetik, kérhetik a szolgáltatás megkezdését.

 

Illetve az ügyfelek beazonosítását minden megkeresés kapcsán el kell végeznünk, a beazonosításhoz az alábbi adatok megadása szükséges:

·           a vevőazonosító vagy felhasználó azonosító ÉS

·           a születési hely, idő

 

További formanyomtatványaink a honlapunkról letölthetőek: https://www.zalaispa.hu/lakossagi-ugyfelek

 

A MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt  ÁSZF és annak gyakorlati alkalmazása jelenleg folyamatban van, de bizakodunk abban, hogy az ügyintézési folyamat hamarosan a megszokott ütemben tud haladni.

 

Ezen összefoglaló anyagot segítségként küldtük meg az Önök részére, az ügyfelek megkereséseit továbbra is az ügyfélszolgálatunk elérhetőségén várjuk [email protected].

 

2024.08.31-i előtt érvényben lévő szolgáltatási feltételek továbbra is érvényben mardnak, új megkeresések során kell alkalmazni a 2024.09.01-től hatályos MOHU ÁSZF szabályit.

 

Üdvözlettel:

 

 

Bránát-Bándli Edina

gazdasági vezető

 

Hírlevél feliratkozás

Hírlevelünkre való feliratkozással azonnali értesítést kaphatsz emailben az aktuális hírekről és naprakész információkról. Hírlevelünkről bármikor leiratkozhatsz az emailben kapott leiratkozás linkre kattintva.