A Klímabarát Települések Szövetségének felhívása!

Az  áradások hátrányos hatásai világszerte drámaian megnőttek.  A heves esőzés okozta áradások halálos áldozatokat követeltek, és hatalmas gazdasági károkat is okoztak, például 2017 májusában Budapesten is. Az ezekből az eseményekből leszűrt tapasztalatok segítenek a folyamatok okait megérteni, és csökkenteni a jövőbeni veszteségeket.

Az EU H2020 Insurance (Biztosítás) projekt https://h2020insurance.oasishub.co a heves esőzés okozta áradások következményeinek megértését kívánja javítani. Ennek érdekében célunk az érintett lakosság ismereteinek és tapasztalatainak megismerése egy rövid online kérdőív segítségével.

Válaszával Ön segíti az árvíz által okozott károk okainak megértését, a jövőbeni árvíz-okozta veszteségek előrejelzését, valamint kézzelfogható bizonyítékokkal alátámasztható döntések meghozatalát.

Amennyiben a heves csapadék vagy áradás miatt anyagi károkat szenvedett az elmúlt 2 éven belül, kérjük, töltse ki a kérdőívet. Amennyiben részt vesz a felmérésben, úgy segíti a helyi közösségét abban, hogy a jövőbeni katasztrófákhoz alkalmazkodjon és mérsékelje azok következményeit.

A kérdőív kitöltésének szakmai támogatója a projekt magyarországi partnere, a Klímabarát Települések Szövetsége.

A kérdőív az alábbi linkre kattintva érhető el: https://floodloss-monitor.limequery.org/512174?lang=hu

Az online felület és adatgyűjtés előre láthatólag 2018. novemberig lesz elérhető, az adatokat folyamatosan elemezzük.

Szíves közreműködését előre is köszönöm a Szövetség nevében!

Az eredményekről a Klímabarát Települések Szövetségének honlapján és soron következő Hírlevelében számolunk be.

Köszönettel,

Kovács Lajos

elnök


Skip to content